czwartek, 24 czerwca 2010

Cukinia z bazylią z grilla


Składniki:
1 długa cukinia (ok. 25 dag) Marynata: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka suszonej bazylii 2 ząbki czosnku sól pieprz

Sposób wykonania:
Cukinię umyć, osuszyć i w skórce pokroić w 1 cm plasterki. Czosnek zmiażdżyć. Do oliwy z oliwek dodać suszoną bazylię, zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Marynatę wymieszać i posmarować plasterki cukinii. Włożyć do lodówki na około 6 godzin.
Następnie cukinię w marynacie ułożyć na tacce aluminiowej i położyć na rozgrzanym grillu. Grillować około 25 minut, od czasu do czasu odwracając, żeby cukinia się nie przypaliła.
Grillowaną cukinię podawać jako dodatek do dań z grilla.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz