czwartek, 24 czerwca 2010

Jajecznica z pieczarkami


Składniki:
4 jajka 10 dag małych pieczarek 10 dag kiełbasy 10 dag żółtego sera 1 duża cebula sól Vegeta pieprz zielona pietruszka, szczypiorek lub koperek




Sposób wykonania:
Pieczarki umyć i pokroić w słupki. Wrzucić do wrzącej wody i gotować 10-15 minut. Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę i przełożyć na patelnię. Pieczarki odcedzić dać na patelnię i wszystko razem smażyć.
Jajka wbić do miski, dodać przyprawy i rozmącić widelcem. Następnie wylać na patelnię i dokładnie wymieszać. Pod koniec smażenia dodać żółty ser starty na tarce o dużych oczkach. Smażyć jeszcze chwilę.
Podawać na ciepło z pieczywem. Składniki wystarczą na dwie porcje.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz