
Składniki:
1 galaretka wiśniowa 7 plastrów ananasa 2 banany 200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego
1 galaretka wiśniowa 7 plastrów ananasa 2 banany 200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego
Sposób wykonania:
Galaretkę wiśniową rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody. Następnie ostudzić, schłodzić w lodówce i gdy stężeje pokroić ją w kostkę.
Plastry ananasa i banany również pokroić w kostkę.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem waniliowym.
Tak przygotowane składniki podzielić na połowę i układać w przezroczystej salaterce w następującej kolejności: ananasy, banany, galaretka wiśniowa, bita śmietana, ananasy, banany i galaretka wiśniowa. Wierzch owocowej sałatki udekorować pozostałą bitą śmietaną.
Smacznego.
Galaretkę wiśniową rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody. Następnie ostudzić, schłodzić w lodówce i gdy stężeje pokroić ją w kostkę.
Plastry ananasa i banany również pokroić w kostkę.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem waniliowym.
Tak przygotowane składniki podzielić na połowę i układać w przezroczystej salaterce w następującej kolejności: ananasy, banany, galaretka wiśniowa, bita śmietana, ananasy, banany i galaretka wiśniowa. Wierzch owocowej sałatki udekorować pozostałą bitą śmietaną.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz