
Składniki:
10 plastrów szynki (ok. 20 dag) Pasta: 3 jajka 3 łyżeczki chrzanu 2 łyżki majonezu sól pieprz Vegeta Galareta: ½ litra wody 1 kostka rosołowa (drobiowa) sól pieprz przyprawa w płynie Maggi 4 łyżeczki żelatyny
Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Przełożyć do miski. Dodać chrzan i majonez. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i Vegetą. Razem dokładnie wymieszać. Gotową pastą smarować plasterki szynki. Zwinąć i ułożyć na półmisku.
Wodę zagotować dodać do niej kostkę rosołową i rozpuścić. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą w płynie Maggi. Na koniec dodać żelatynę i dokładnie rozmieszać. Ostudzić i przelać przez sitko lub gazę. Tężejącą galaretą zalać zrolowaną szynkę. Można udekorować jajkiem, zielonym groszkiem lub koperkiem. Włożyć do lodówki na około 3 godziny.
Z podanego przepisu wyjdą dwa półmiski (takie jak na zdjęciu).
Smacznego.
10 plastrów szynki (ok. 20 dag) Pasta: 3 jajka 3 łyżeczki chrzanu 2 łyżki majonezu sól pieprz Vegeta Galareta: ½ litra wody 1 kostka rosołowa (drobiowa) sól pieprz przyprawa w płynie Maggi 4 łyżeczki żelatyny
Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Przełożyć do miski. Dodać chrzan i majonez. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i Vegetą. Razem dokładnie wymieszać. Gotową pastą smarować plasterki szynki. Zwinąć i ułożyć na półmisku.
Wodę zagotować dodać do niej kostkę rosołową i rozpuścić. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą w płynie Maggi. Na koniec dodać żelatynę i dokładnie rozmieszać. Ostudzić i przelać przez sitko lub gazę. Tężejącą galaretą zalać zrolowaną szynkę. Można udekorować jajkiem, zielonym groszkiem lub koperkiem. Włożyć do lodówki na około 3 godziny.
Z podanego przepisu wyjdą dwa półmiski (takie jak na zdjęciu).
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz