
Składniki:
20 dag jogurtu naturalnego 1 duży zielony ogórek 3 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz
Sposób wykonania:
Zielony ogórek opłukać, osuszyć i obrać ze skóry. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić, odstawić na około 10 minut, a następnie odsączyć z soku. Czosnek zmiażdżyć. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Do jogurtu naturalnego dodać zielony ogórek, czosnek i koperek. Następnie dodać oliwę z oliwek i sok z cytryny. Na koniec dodać sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut.
Podawać do grillowanych kiełbas, mięs i szaszłyków.
Smacznego.
20 dag jogurtu naturalnego 1 duży zielony ogórek 3 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz
Sposób wykonania:
Zielony ogórek opłukać, osuszyć i obrać ze skóry. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić, odstawić na około 10 minut, a następnie odsączyć z soku. Czosnek zmiażdżyć. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Do jogurtu naturalnego dodać zielony ogórek, czosnek i koperek. Następnie dodać oliwę z oliwek i sok z cytryny. Na koniec dodać sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut.
Podawać do grillowanych kiełbas, mięs i szaszłyków.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz