Składniki:
1 kg ziemniaków (podobnej wielkości) 1 pęczek koperku sól morska
Sposób wykonania:
Ziemniaki obrać ze skórki, umyć i osuszyć. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Ziemniaki przełożyć do miski. Dodać do nich koperek, sól morską i razem wymieszać.
Na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) kłaść po 2-3 ziemniaki i dokładnie zawinąć. Tak przygotowane ziemniaki włożyć do rozgrzanego węgla drzewnego lub brykietu. Grillować około 30 minut. W tym samym czasie na ruszcie można grillować np. szaszłyki.
Grillowane ziemniaki można podawać ze stekami, grillowaną rybą, szaszłykami, dowolnym dipem i sałatką.
Smacznego
1 kg ziemniaków (podobnej wielkości) 1 pęczek koperku sól morska
Sposób wykonania:
Ziemniaki obrać ze skórki, umyć i osuszyć. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Ziemniaki przełożyć do miski. Dodać do nich koperek, sól morską i razem wymieszać.
Na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) kłaść po 2-3 ziemniaki i dokładnie zawinąć. Tak przygotowane ziemniaki włożyć do rozgrzanego węgla drzewnego lub brykietu. Grillować około 30 minut. W tym samym czasie na ruszcie można grillować np. szaszłyki.
Grillowane ziemniaki można podawać ze stekami, grillowaną rybą, szaszłykami, dowolnym dipem i sałatką.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz