
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka (ok. 40 dag) 2 łyżki majonezu 3 dag żółtego sera 2 jajka 2 łyżki zielonej pietruszki 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki Vegety ½ łyżeczki majeranku sól pieprz
1 podwójny filet z kurczaka (ok. 40 dag) 2 łyżki majonezu 3 dag żółtego sera 2 jajka 2 łyżki zielonej pietruszki 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki Vegety ½ łyżeczki majeranku sól pieprz
Sposób wykonania:
Filety z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zieloną pietruszkę drobno pokroić.
Do miski przełożyć filet z kurczaka, żółty ser, zieloną pietruszkę i dodać pozostałe składniki, tj. majonez, surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, Vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na 24 godziny.
Na drugi dzień farsz nabierać łyżką i kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć kotleciki z dwóch stron.
Podawać z ziemniakami lub ryżem i dowolną surówką.
Składniki wystarczą na około 8 kotlecików.
Smacznego.
Filety z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zieloną pietruszkę drobno pokroić.
Do miski przełożyć filet z kurczaka, żółty ser, zieloną pietruszkę i dodać pozostałe składniki, tj. majonez, surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, Vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na 24 godziny.
Na drugi dzień farsz nabierać łyżką i kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć kotleciki z dwóch stron.
Podawać z ziemniakami lub ryżem i dowolną surówką.
Składniki wystarczą na około 8 kotlecików.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz