czwartek, 24 czerwca 2010

Grillowana kolorowa papryka


Składniki:
1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku

Sposób wykonania:
Kolorowe papryki umyć, osuszyć i pokroić w krążki. Następnie oczyścić z pestek, opłukać i ponownie osuszyć. Krążki kolorowych papryk posypać ostrą papryką w proszku. Rozłożyć na tackach aluminiowych i położyć na rozgrzanym ruszcie. Paprykę można grillować razem na jednej tacce z kiełbasą lub z szaszłykami. Grillować około 25 minut, od czasu do czasu krążki papryki obracać. Pod koniec grillowania paprykę można położyć na ruszcie i dalej grillować.
Grillowaną kolorową paprykę podawać jako dodatek do grillowanych kiełbas, mięs i szaszłyków.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz