Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka 1 główka zielonej sałaty 2 duże pomidory 5 dag żółtego sera 5-6 łyżek majonezu 1-2 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy z oliwek sok z połowy cytryny ‘Wegeta’ sól pieprz koperek
1 podwójna pierś z kurczaka 1 główka zielonej sałaty 2 duże pomidory 5 dag żółtego sera 5-6 łyżek majonezu 1-2 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy z oliwek sok z połowy cytryny ‘Wegeta’ sól pieprz koperek
Sposób wykonania:
Kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami, usmażyć i ostudzić. Sałatę porwać na mniejsze części, skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Czosnek pokroić w drobną kostkę, posypać solą i pognieść widelcem, do momentu, aż czosnek puści sok. Do majonezu dodać zmiażdżony czosnek i przyprawy. Powstały sos dokładnie wymieszać.
W salaterce układać składniki w następującej kolejności: sałatę, kurczaka, pomidory, sos i żółty ser. Wierzch posypać koperkiem.
Danie podawać z pieczywem.
Składniki wystarcza 3-4 porcje.
Smacznego.
Kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami, usmażyć i ostudzić. Sałatę porwać na mniejsze części, skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Czosnek pokroić w drobną kostkę, posypać solą i pognieść widelcem, do momentu, aż czosnek puści sok. Do majonezu dodać zmiażdżony czosnek i przyprawy. Powstały sos dokładnie wymieszać.
W salaterce układać składniki w następującej kolejności: sałatę, kurczaka, pomidory, sos i żółty ser. Wierzch posypać koperkiem.
Danie podawać z pieczywem.
Składniki wystarcza 3-4 porcje.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz