wtorek, 22 czerwca 2010

Paprykowa sałatka z kurczakiem

Składniki:
50 dag konserwowej papryki 1 podwójny filet z kurczaka (50 dag) ostra papryka w proszku słodka papryka w proszku 2 łyżki oliwy z oliwek 25 dag makaronu dowolnego kształtu (np. kółeczka) 4 jajka por 9 łyżek majonezu sól pieprz


Sposób wykonania:
Paprykę konserwową osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Obsypać ostrą i słodką papryką w proszku. Zrumienić na oliwie z oliwek i ostudzić. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Por pokroić w plasterki.
Do dużej miski przełożyć paprykę konserwową, filet z kurczaka,
makaron, jajka i por. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę schłodzić w lodówce.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz