wtorek, 22 czerwca 2010

Zapiekanka makaronowa z pomidorowym sosem


Składniki:
25 dag makaronu tortellini z nadzieniem grzybowym 25 dag makaronu ravioli nadzieniem serowym 10 dag szynki w plasterkach 10 dag żółtego sera w plasterkach 750-1000 ml pomidorowego soku sól pieprz




Sposób wykonania:
Makarony ugotować w przepisów na opakowaniu (gotować trochę krócej), odcedzić i ostudzić. Szynkę i żółty ser pokroić w paseczki. Wszystkie składniki podzielić na połowę.
Na dno żaroodpornego naczynia wlać połowę pomidorowego soku, następnie włożyć makaron tortellini, makaron ravioli, szynkę, żółty ser, szczyptę soli, pieprzu i wylać resztę pomidorowego soku. Na to ułożyć w takiej samej kolejności pozostałe składniki, czyli makaron tortellini, makaron ravioli, szynkę i na wierzch żółty ser. Włożyć do piekarnika i zapiekać do momentu, aż żółty ser się roztopi. Podawać na gorąco.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz