
Składniki:
Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 20 dag masła 2 jajka 2 kisiele wiśniowe ½ szklanki cukru cukier waniliowym 1 łyżeczka proszku do pieczenia Lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki mleka Do dekoracji: kolorowe cukierki
Sposób wykonania:
Do mąki pszennej dodać miękkie masło, jajka, wsypać kisiele w proszku, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i wyrobić ciasto.
Ciasto rozwałkować podsypując mąką na grubość około 4 mm i wycinać foremka serduszka. Następnie ułożyć je na blaszce wysmarowanej tłuszczem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temperaturze 180 °C.
Do cukru pudru dodać mleko i zmiksować. Powstałym lukrem smarować ostudzone serduszka, a następnie udekorować je kolorowymi cukierkami.
Podane składniki wystarczą na około 70 serduszek.
Smacznego.
Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 20 dag masła 2 jajka 2 kisiele wiśniowe ½ szklanki cukru cukier waniliowym 1 łyżeczka proszku do pieczenia Lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki mleka Do dekoracji: kolorowe cukierki
Sposób wykonania:
Do mąki pszennej dodać miękkie masło, jajka, wsypać kisiele w proszku, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i wyrobić ciasto.
Ciasto rozwałkować podsypując mąką na grubość około 4 mm i wycinać foremka serduszka. Następnie ułożyć je na blaszce wysmarowanej tłuszczem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temperaturze 180 °C.
Do cukru pudru dodać mleko i zmiksować. Powstałym lukrem smarować ostudzone serduszka, a następnie udekorować je kolorowymi cukierkami.
Podane składniki wystarczą na około 70 serduszek.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz