
Składniki:
1 kg łopatki wieprzowej 1 duża żółta papryka 7 małych cebul Marynata: 4 łyżki musztardy 4 łyżki oleju sok z 1 cytryny ostra papryka w proszku sól pieprz
1 kg łopatki wieprzowej 1 duża żółta papryka 7 małych cebul Marynata: 4 łyżki musztardy 4 łyżki oleju sok z 1 cytryny ostra papryka w proszku sól pieprz
Sposób wykonania:
Łopatkę wieprzową, żółtą paprykę i cebulę pokroić w dużą kostkę.
Musztardę połączyć z olejem i sokiem z cytryny. Wymieszać i dodać szczyptę ostrej papryki w proszku, sól i pieprz. Kostki łopatki wieprzowej zalać marynatą i włożyć do lodówki na około 12 godzin.
Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, żółtą paprykę, mięso, cebulę, mięso itd. Na rozgrzany grill wyłożyć gotowe szaszłyki i piec około 20 minut.
Szaszłyki podawać z musztardą i z pieczywem.
Z podanych składników wychodzi około 20 szaszłyków.
Smacznego.
Łopatkę wieprzową, żółtą paprykę i cebulę pokroić w dużą kostkę.
Musztardę połączyć z olejem i sokiem z cytryny. Wymieszać i dodać szczyptę ostrej papryki w proszku, sól i pieprz. Kostki łopatki wieprzowej zalać marynatą i włożyć do lodówki na około 12 godzin.
Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, żółtą paprykę, mięso, cebulę, mięso itd. Na rozgrzany grill wyłożyć gotowe szaszłyki i piec około 20 minut.
Szaszłyki podawać z musztardą i z pieczywem.
Z podanych składników wychodzi około 20 szaszłyków.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz