
Składniki:
Masa truflowa: ½ szklanki wiórek kokosowych 15 dag masła ¼ szklanki cukru pudru 2 łyżki Nutelli 1 ½ szklanki mleka w proszku (pełnego) Do dekoracji: wiórki kokosowe
Masa truflowa: ½ szklanki wiórek kokosowych 15 dag masła ¼ szklanki cukru pudru 2 łyżki Nutelli 1 ½ szklanki mleka w proszku (pełnego) Do dekoracji: wiórki kokosowe
Sposób wykonania:
5 dag masła roztopić na patelni i dodać wiórki kokosowe. Zrumienić je i ostudzić.
Pozostałe masło zmiksować z cukrem pudrem, Nutellą i mlekiem w proszku. Na koniec dodać zrumienione wiórki kokosowe i wymieszać.
Z gotowej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce.
Z podanych składników wychodzi około 27 trufelków kokosowych.
Smacznego.
5 dag masła roztopić na patelni i dodać wiórki kokosowe. Zrumienić je i ostudzić.
Pozostałe masło zmiksować z cukrem pudrem, Nutellą i mlekiem w proszku. Na koniec dodać zrumienione wiórki kokosowe i wymieszać.
Z gotowej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce.
Z podanych składników wychodzi około 27 trufelków kokosowych.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz