wtorek, 22 czerwca 2010

Sałatka ziemniaczano-ogórkowa

Składniki:
1 kg ziemniaków 1 duży świeży ogórek pęczek szczypiorku 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 7 łyżek majonezu 3 łyżki śmietany 18% sól pieprz


Sposób wykonania:
Ziemniaki dokładnie umyć i
ugotować w mundurkach. Następnie ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Ogórka obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. Szczypiorek poszatkować. Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć.
Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski. Dodać
majonez, śmietanę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Idealna sałatka do kiełbaski z grilla.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz