
Składniki:
30 dag pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka margaryny 1-2 ząbki czosnku ok. 1 ½ litra rosołu 10-15 dag dowolnego makaronu np. nitki 3-4 łyżki śmietany 18% zielona pietruszka sól pieprz Vegeta
30 dag pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka margaryny 1-2 ząbki czosnku ok. 1 ½ litra rosołu 10-15 dag dowolnego makaronu np. nitki 3-4 łyżki śmietany 18% zielona pietruszka sól pieprz Vegeta
Sposób wykonania:
Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle i margarynie. Następnie dodać pieczarki i pokrojony w drobną kostkę czosnek. Dodać do nich szczyptę soli, szczyptę pieprzu i chwilkę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka i zalać gorącym rosołem (może być z kostki rosołowej). Dodać makaron, szczyptę Vegety i gotować razem około 20 minut. Dodać śmietanę i zagotować zupę. Na koniec dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze przyprawić. Podawać na gorąco.
Składniki wystarczą na około 4 porcje.
Smacznego.
Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle i margarynie. Następnie dodać pieczarki i pokrojony w drobną kostkę czosnek. Dodać do nich szczyptę soli, szczyptę pieprzu i chwilkę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka i zalać gorącym rosołem (może być z kostki rosołowej). Dodać makaron, szczyptę Vegety i gotować razem około 20 minut. Dodać śmietanę i zagotować zupę. Na koniec dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze przyprawić. Podawać na gorąco.
Składniki wystarczą na około 4 porcje.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz